Huisdiersticker is een gigantisch succes

Door Allessia Claes op 1 februari 2023

Uit een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Allessia Claes (N-VA) aan Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts blijkt dat de huisdiersticker erg populair is aan de Vlaamse voordeuren. “Een erg goede zaak voor de veiligheid van onze huisdieren.”, vindt Vlaams Parlementslid Allessia Claes.

Meer dan 670.000 exemplaren

Vanaf de start van de campagne kent de huisdiersticker een overdonderend succes. De eerste editie ging in een mum van tijd de deur uit en ook de in 2020 vernieuwde sticker was en is nog steeds gegeerd. Sinds de lancering in 2018 zijn er in totaal 673.158 stickers verdeeld, waarvan 184.953 stickers 2.0

Huisdierensticker 2.0

Op 4 oktober 2020, Werelddierendag, lanceerde de minister de nieuwe versie van de huisdiersticker, de huisdiersticker 2.0. De sticker kreeg een nieuwe look en een kwaliteitsupgrade.

“De huisdiersticker maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de brandweer of andere hulpdiensten in het geval van een brand of andere noodgevallen niet alleen mensenlevens, maar ook het leven van onze huisdieren kunnen redden.”, besluit Claes.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is