De MijnVerbouwPremie is het eengemaakte premiesysteem voor renovatie en energiebesparende investeringen. Uit cijfers van minister Diependaele blijkt dat er in zowat vijf weken tijd - tussen 1 oktober en 8 november - al 22.858 aanvragen zijn ingediend. In de overgrote meerderheid van de gevallen gaat het om aanvragen voor eengezinswoningen en wordt de aanvraag ingediend door de eigenaar/bewoner. De meeste aanvragen hebben betrekking op ingrepen met ramen en deuren en met dakisolatie.

Van behoorlijk tot ongezien succes

"Bijna 23.000 aanvragen op een maand en een week, dat lijkt me toch een behoorlijk succes", houdt minister Diependaele het bescheiden. Allessia Claes gaat een stap verder en spreekt van een "ongezien succes". Volgens haar was de lancering van het nieuwe systeem "een goede beslissing.”

Isoleren, isoleren, isoleren

"De energieprijzen swingen de pan uit, en toch zien elke dag talloze Vlamingen hun warmte in huis verdwijnen langs een niet-geïsoleerd dak, via niet-geïsoleerde muren of via hun enkel glas. Isoleren is en blijft dus de sleutel tot een lager energieverbruik en dus ook een lagere energiefactuur. Daarbij blijft de goedkoopste energie, de energie die niet gebruikt wordt", besluit Allessia Claes.

Onderwerpen