Dries volgt YOUCA-stage in Vlaams Parlement

Door Allessia Claes op 17 oktober 2019

Het is donderdag 17 oktober. Meer dan 15.000 Vlaamse jongeren ruilen vandaag de schoolbanken in om in het kader van de Youca Action Day een dag lang te werken voor een bedrijf of een organisatie. Het loon dat ze verdienen, gaat integraal naar een goed doel. Een van die jongeren is Dries Geuens, een jongen van 17 jaar uit Scherpenheuvel-Zichem. Vandaag kwam hij werken in onze fractie in het Vlaams Parlement voor Allessia Claes, Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid van Scherpenheuvel-Zichem.

De dag begon om half 9 op de N-VA-fractie van het Vlaams Parlement. Na de kennismaking kreeg Dries samen met de andere Youca-studenten een rondleiding. Tijdens die rondleiding botste hij op voormalig minister van Economie Philippe Muyters, die op dat moment bezig was met een fotoshoot. Na een korte kennismaking werd Dries meteen uitgenodigd om Philippe te volgen, want ze konden nog wat hulp gebruiken bij het maken van de foto’s. “Het was een aangenaam toeval,” gaf Dries aan. “Philippe Muyters nam me mee naar de bekende en mindere bekende plekjes in het Vlaams Parlement. Dit was de ideale manier om de werking te leren kennen”

Ook voor Hagelands parlementslid Allessia Claes was het een zeer aangename ervaring: “Dankzij de Youca Action Day kunnen we aan jongeren het hart van de politiek laten zien, weg van alle camera’s en de televisieschermen. Het is ook de uitgelezen mogelijkheid om in dialoog te treden met jongeren over wat zij verwachten van de toekomst.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is