Levenslang Leren, een topprioriteit!

Door Allessia Claes op 24 oktober 2019

De Vlaamse Regering heeft de terechte ambitie om de werkzaamheidsgraad op te krikken tot 80%. Om dit te bereiken, is het belangrijk dat we van opleidingen en bijscholen een topprioriteit maken. En dit is nodig: uit cijfers van de OESO (uit het rapport: Skills Strategie voor Vlaanderen) blijkt dat er voor Vlaanderen nog heel wat uitdagingen bestaan op het vlak van levenslang leren: 4 op de 5 Vlamingen is namelijk niet gemotiveerd om een opleiding te volgen.

Uit het regeerakkoord leren we dat de Vlaamse Regering aan de Vlamingen voldoende ondersteuning wil bieden om hun loopbaan in eigen handen te nemen. Om deze ambitie kracht bij te zetten, wil ze o.a. opleidingsinstrumenten aanreiken om levenslang leren op en naast de werkvloer mogelijk te maken. Een opmerkelijke ambitie is om een Platform Levenslang Leren op te richten waarin zowel het beleidsdomein Werk als Onderwijs wordt betrokken.

Allessia Claes besloot dat het tijd werd om minister van Werk Crevits te ondervragen over haar intenties rond levenslang leren bij zowel werkzoekenden als werkenden. Benieuwd naar het antwoord van de minister? Bekijk dan hieronder het debat:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is