Vlaams Volksvertegenwoordiger Allessia Claes bezoekt dierenasiel van Tienen

Door Allessia Claes op 1 oktober 2021

Ter gelegenheid van Werelddierendag op maandag 4 oktober bracht Vlaams Volksvertegenwoordiger en lid van de commissie dierenwelzijn Allessia Claes (N-VA), samen met Tiens schepen voor dierenwelzijn Ine Tombeur, een bezoek aan het dierenasiel van Tienen. Daar worden katten en honden opgevangen en zoeken ze voor hen een nieuw gouden mandje. “Ik ben onder de indruk van het werk dat door Sébastien Tonneus en de vele vrijwilligers in het dierenasiel dagelijks wordt geleverd. Zij maken dagelijks het verschil voor heel wat dieren.”, zegt Allessia Claes.

Adopt don’t shop

Niet enkel onze huisdieren, maar ook de asieldieren verdienen extra aandacht op Werelddierendag. Jaarlijks belanden meer dan 50.000 dieren in erkende asielen die op zoek zijn naar een nieuwe thuis. Naar aanleiding van Werelddierendag bezocht Vlaams Volksvertegenwoordiger Allessia Claes en Tiens Schepen voor Dierenwelzijn dan ook het Dierenasiel in Tienen. “Wij zijn als Tiens stadsbestuur blij met de vlotte en positieve samenwerking met ons dierenasiel hier in Tienen, zij vormen een heel belangrijke schakel in ons dierenwelzijnsbeleid.”, zegt Schepen voor Dierenwelzijn Ine Tombeur (N-VA).

Coronacrisis

Tijdens de coronacrisis namen heel wat gezinnen een kat of een hond in huis als gezelschap. Nu er opnieuw minder van thuis uit gewerkt wordt en kinderen terug naar school moeten, worden er heel wat dieren gedumpt omdat ze niet meer in de gezinsplanning passen. Het dierenasiel in Tienen zag het aantal aanvragen dan ook sterk stijgen. "Ik roep iedereen op die zoekt naar een huisdier om éérst goed na te denken voor ze een dier in huis nemen en niet direct naar een fokker of een dierenwinkel te gaan. Neem eerst een kijkje op de website www.adopteereendier.be, waarop heel wat asieldieren ter adoptie staan, want elk dier verdient een goede thuis.”, besluit N-VA-parlementslid Allessia Claes.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is