Opvangcentrum en zorgboerderij

De Ark van Pollare is een erkende opvang voor weidedieren, neerhofdieren en knaagdieren. Sinds 2014 ontfermt een geëngageerde ploeg zich over verwaarloosde en/of mishandelde dieren. Zij werken samen met lokale besturen, de politie en Dierenwelzijn Vlaanderen. Jonge en gezonde dieren worden ter adoptie aangeboden door de vzw, maar oudere en/of invalide dieren kunnen in de Ark in alle rust genieten van hun oude dag. “Het is onvoorstelbaar uit welke situaties sommige van deze dieren werden gered. De inzet van de Ark is dan ook zeer indrukwekkend en maakt dagelijks het verschil voor het leven van talloze dieren”, aldus Vlaams parlementslid Allessia Claes (N-VA) uit Scherpenheuvel-Zichem.

De vzw is tevens erkend als plaats voor dagbesteding het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. De Ark staat dan ook open voor iedereen die zich wil inzetten voor dieren. Het vaste team krijgt regelmatig versterking van mensen met mentale problemen, jongeren met een time-out op school en ex-gedetineerden. Naast hun reguliere werking is de Ark van Pollare tevens de hoofdzetel van ‘Red een legkip België’, deze organisatie zet zich in om legbatterijkippen te redden van de slacht. “Het werk van deze vrijwilligers verdient absoluut ons respect. Niet enkel geven zij kansen aan sociaal kwetsbare mensen, maar de vzw vormt tevens een onmisbare schakel in het lokaal en regionaal dierenwelzijnsbeleid”, stelt Vlaams parlementslid Veerle Geerinckx (N-VA) uit Zemst.

Adopt don't shop

Geerinckx en Claes besluiten hun bezoek met een oproep. “Denk goed na voor u een dier aankoopt. Via de website www.huisdierinfo.be kan u nagaan welke noden ieder dier heeft en welke kosten komen kijken bij het houden van elk dier. Neem vervolgens zeker een kijkje op de website www.adopteereendier.be, waarop u kan zien welke asieldieren ter adoptie staan, want ook zij verdienen een goed thuis.”

Onderwerpen