Allessia Claes bezoekt Toyota Parts Centre Europe in Diest

Door Allessia Claes op 5 oktober 2023

Op maandag 2 oktober heeft Allessia Claes (N-VA), Vlaams Parlementslid uit Scherpenheuvel-Zichem het Toyota Parts Centre Europe (TPCE) in Diest bezocht als onderdeel van de VOKA Zomerstages. Tijdens haar bezoek kreeg zij de gelegenheid om meer te leren over het bedrijf en haar werknemers, en om de nauwe band tussen de Vlaamse politiek en ondernemers te versterken. “De kracht van onze economie ligt in de samenwerking tussen de politiek en het bedrijfsleven. Deze symbiose is van cruciaal belang voor de welvaart in het Hageland," benadrukt Claes.

Handen uit de mouwen

Toyota Parts Centre Europe (TPCE) in Diest is een toonaangevend logistiek centrum dat zich toelegt op de distributie van Toyota-onderdelen in Europa. Met meer dan 60 miljoen onderdelen en toebehoren per jaar speelt Toyota Parts Centre Europe een cruciale rol in de productieketen van Toyota Motor Europe Het bedrijf bedient niet alleen 44 Europese landen, maar levert ook aan productieregio's van Toyota wereldwijd, waaronder Japan, Noord-Amerika en Azië. Tijdens haar bezoek aan Toyota Parts Centre Europe kreeg Claes de kans om te praten met medewerkers op verschillende niveaus binnen het bedrijf. Ze werd rondgeleid door het bedrijf, kreeg een gedetailleerd inzicht in het logistieke proces en stak zelf ook mee de handen uit de mouwen.

Brug tussen politiek en bedrijfsleven

De VOKA Zomerstages, georganiseerd door het Vlaams netwerk van ondernemingen VOKA, bieden politici de mogelijkheid om de dagelijkse werking van Vlaamse bedrijven van dichtbij te ervaren. Deze unieke gelegenheid stelt hen in staat om inzicht te krijgen in de uitdagingen en successen waarmee Vlaamse ondernemingen worden geconfronteerd. “De dialoog tussen politici en bedrijfsleiders bevordert niet alleen begrip maar versterkt ook de samenwerking voor een bloeiende economie.”, zegt Claes.

Veiligheid en Welzijn

Tijdens het bezoek benadrukte Claes niet alleen de impact van Toyota Parts Centre Europe op de lokale economie en werkgelegenheid in Diest, waar het bedrijf meer dan 1.100 mensen in dienst heeft, maar ook hun nadruk op veiligheid. Zowel de fysieke veiligheid van medewerkers als hun welzijn op het werk staan hoog in het vaandel bij Toyota Parts Centre Europe. "Toyota Parts Centre Europe is niet alleen een essentiële speler in de economie van het Hageland maar zet ook sterk in op de veiligheid en het welzijn van hun werknemers. Een gezonde werkomgeving is de ruggengraat van elke succesvolle onderneming," verklaarde Claes. Ook de samenwerking met maatwerkbedrijf Blankendale uit Tienen kan op de appreciatie van Claes rekenen. “Dit partnerschap toont aan dat bedrijven een positieve impact kunnen hebben op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is een prachtig voorbeeld van sociale inclusie.”

Grootste werkgever van Diest

Claes sprak haar waardering uit voor de bijdrage van Toyota Parts Centre Europe aan de lokale economie en de werkgelegenheid in de regio Diest. Ze benadrukte het belang van nauwe samenwerking tussen de politiek en het bedrijfsleven om een gunstig ondernemingsklimaat te creëren dat de groei en ontwikkeling van Vlaamse bedrijven stimuleert. "Het is inspirerend om te zien hoe Toyota Parts Centre Europe bijdraagt aan de economische dynamiek van onze regio, met meer dan 1.100 mensen in dienst, zijn zij een belangrijke speler in de economie in het Hageland" zegt Claes. "Ik ben ervan overtuigd dat een nauwere samenwerking tussen de politiek en het bedrijfsleven essentieel is om een welvarende toekomst voor het Hageland te waarborgen."

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is