Allessia Claes op 5de plaats Kamerlijst

Door Allessia Claes op 13 december 2023

Tijdens de partijraad van zaterdag 9 december werden de N-VA-lijsten voor de federale, de Vlaamse en de Europese verkiezingen van 9 juni 2024 goedgekeurd. Huidig Vlaams parlementslid Allessia Claes uit Scherpenheuvel-Zichem zal op de 5de plaats van de Kamerlijst staan. “Ik heb de afgelopen vijf jaar veel geleerd en gedaan in het Vlaams Parlement. Ik hoop dan ook op hetzelfde elan te kunnen verdergaan in de Kamer.”, zegt Claes.


De afgelopen vijf jaar bewees Claes zich als een toegewijde en bekwame volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement, waar ze vooral actief was in de commissies werk, wonen, dierenwelzijn. Daarnaast hield ze ook de vinger aan de pols bij allerhande Hagelandse dossiers. “Ik heb vijf jaar lang mij met veel passie en plezier ingezet in het Vlaams Parlement in de verschillende commissies in niet altijd even makkelijke omstandigheden. De coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en de daaropvolgende economische crisis zorgden voor heel wat uitdagingen en snel veranderende omstandigheden.”, aldus Claes.


Kamerlijst
Voor de komende verkiezingen kreeg Claes de vijfde plaats op de Kamerlijst toegewezen. “Dit is de plaats waar de partij mij nodig heeft. Ik zal mij dan ook voor de volle 100% smijten tijdens de campagne om die kamerzetel binnen te halen. Lijstvorming zorgt altijd voor een ingewikkelde puzzel van persoonlijke voorkeuren, geslacht en regionale spreiding. Ik ben er absoluut van overtuigd dat we met onze ploeg in Vlaams-Brabant een goed resultaat zullen halen.” Net zoals in 2019 zal Allessia Claes, samen met collega Ine Tombeur uit Tienen (plaats 5, Vlaams Parlement) de campagne trekken voor het Hageland.

Van gemeenteraad tot Vlaams Parlement
In 2012 nam Claes het voortouw als lijsttrekker voor de N-VA in Scherpenheuvel-Zichem en sindsdien is ze fractieleidster in de gemeenteraad. In 2014 stond ze op de Kamerlijst en de lijst voor de provincie. Enkele jaren later, in 2018, was ze kandidaat-burgemeester in Scherpenheuvel-Zichem en maakte indruk met een opvallend sterke persoonlijke score. In 2019 werd zij met 10.260 stemmen voor het eerst verkozen tot Vlaams Parlementslid. In haar vrije tijd is Claes een fervent motorrijdster en woont in Schoonderbuken.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is