“Groen en Vooruit hypocriet over dierenwelzijn”

Door Allessia Claes, Karl Vanlouwe op 28 november 2023, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Wonen en werken in Brussel

De Senaat besliste om dierenwelzijn te verankeren in de Grondwet. Senatoren Allessia Claes en Karl Vanlouwe klagen de hypocrisie van de socialisten en de groenen aan bij de stemming: “Hier stemmen ze voor dierenwelzijn, terwijl ze zich in het Brussels Parlement altijd verzet hebben tegen het verbod op onverdoofd slachten”, klinkt het bij Claes en Vanlouwe. 

Claes verwijst naar de stemming in het Brusselse parlement over het verbod op onverdoofd slachten en de uitspraken van onder andere Fouad Ahidar van Vooruit (‘Ik kan niet geloven dat God dieren doet lijden’). “De PS en PVDA schikken zich gewoon naar de wensen van bepaalde religieuze gemeenschappen uit angst om hun stem te verliezen. Zij vertonen pure hypocrisie wanneer ze ervoor kiezen wetenschappelijke en juridische argumenten te negeren ten gunste van religieuze argumenten en overtuigingen, en tegelijkertijd wel dit voorstel verdedigen in de Senaat.” 

Barbaarse praktijken

Haar collega Vanlouwe, woonachtig in Brussel, bezocht zelf de Brusselse slachthuizen en noemt de praktijken barbaars: “Ik heb de abattoirs bezocht. Ik vind dit achterhaald, het is niet meer van deze tijd. In Vlaanderen en Wallonië is het afgeschaft, in Brussel lukt dat blijkbaar niet. Dan vind ik het ook hypocriet socialisten hier met grote principes afkomen over dierenwelzijn, maar in de praktijk het leed van dieren misbruiken voor electorale doeleinden.”

Met steun van de N-VA werd er ingestemd om dierenwelzijn in te schrijven in de Grondwet en verhuist het voorstel tot herziening naar de Kamer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is