Minister Demir helpt Vlaams-Brabantse jeugdverblijven door coronacrisis

Door Allessia Claes op 2 februari 2021

Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen 265.621 euro vrijgemaakt voor het sociaal toerisme in Vlaams-Brabant. Hiervan gaat er 120.159 euro naar jeugdverblijven in het arrondissement Leuven. Heel wat jeugdverblijven krijgen een financieel duwtje in de rug om door de coronacrisis te geraken. “Onze sociaal toeristische ondernemers verdienen al onze steun”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “Want ondanks alle ellende van het afgelopen jaar maken ze het alsnog mogelijk om onze jeugd te laten genieten van een deugddoende vakantie.” 

Het afgelopen jaar was door de coronamaatregelen bijzonder zwaar voor de toeristische sector, niet in het minst voor het sociaal toerisme. En dat heeft niet alleen gevolgen voor wie van toerisme leeft, maar ook voor wie drempels ondervindt om op vakantie te gaan of speciale zorg nodig heeft. “Het is voor die mensen dat ik via Toerisme Vlaanderen de nodige middelen heb vrijgemaakt” zegt Demir. “Iedereen verdient vakantie en daar zal corona niks aan veranderen.” 

Investeren in vakanties voor kwetsbare mensen

“Onze jeugdverblijven doen zelfs in moeilijke omstandigheden inspanningen om vakantie mogelijk te maken voor kwetsbare mensen”, zegt Vlaams Volksvertegenwoordiger Allessia Claes (N-VA) uit Scherpenheuvel-Zichem. “Wij zijn dan ook heel tevreden dat minister Demir de nodige middelen voorziet om de rekeningen te laten kloppen. Zo kunnen onze jeugdverblijven ook na deze donkere periode vakantie en ontspanning voorzien voor de meest kwetsbaren onder ons.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is