Tijdens deze ontmoeting werden drie onderwerpen aangesneden. Alereerst was er de huidige politieke situatie in Afghanistan waarbij er dieper werd ingegaan op de machtsgreep door de Taliban, de strijd tegen terrorisme, de evacuatie van de vele Westerse medewerkers uit het land en de chronische Afghaanse vluchtelingensituatie binnen Pakistan.

Daarnaast werd er ingehaakt op de recente ontwikkelingen van de COVID-19-crisis binnen Pakistan. Het land doorstaat deze crisis relatief goed gezien haar jonge bevolking, het gebruik van slimme lockdowns en de voldoende beschikbaarheid en voorraad van vaccins die een succesvolle vaccinatie van de Pakistaanse bevolking moeten kunnen mogelijk maken.

Tot slot benadrukt de Pakistaanse ambassadeur de wens en het voornemen om de banden aan te halen tussen de leden van de bilaterale sectie Bangaldesh, Nepal, Pakistan en Sri Lanka enerzijds en de leden van de Parliamentary Friendship Group with Belgium anderzijds. De voorzitster en vice-voorzitters van de bilaterale sectie zullen op woensdag 13 oktober worden uitgenodigd op een bijeenkomst op de ambassade van Pakistan in Brussel ter gelegenheid van het bezoek van de gouverneur van de Punjabprovincie. Daarnaast herhaalde de ambassadeur van Pakistan de wens om de leden van de bilaterale sectie uit te nodigen om de leden van de Parliamentary Friendship Group with Belgium in Pakistan te ontmoeten.