In 2018 opende DHL een nieuwe hub van 36.500 m² dat als knooppunt geldt in het West-Europese luchtnetwerk van de logistiek dienstverlener en is belangrijk voor verladers in België en Nederland. De hub is uitgerust met geavanceerde sorteertechnologie (6,5 km sorteerband) zodat elk uur 52.000 gesorteerd kunnen worden. De hub vergde een investering van ruim 140 miljoen euro. 

Het was verhelderend om te weten welk traject een pakketje aflegt van A tot Z, hoe de werkvloer wordt georganiseerd en hun personeelsbeleid, de effecten van de coronacrisis op hun activiteiten en de moeilijkheden van luchthaven. In tegenstelling tot een aanzienlijk aantal bedrijven die gevestigd zijn aan de luchthaven, heeft DHL Aviaton in coronatijden een ongezien groei gekend.
Enkele weetjes:

  • 1.600 personeelsleden (+ ze zoeken nog 150 extra krachten!)
  • 200.000 pakjes/dag worden gesorteerd en klaargemaakt voor transport.
  • Dagelijks voert DHL een 50-tal vluchten van en naar Zaventem.
  • Reeds 85 miljoen coronavaccins verstuurd

Dankjewel Helena Muyldermans, Johanna Vijverman van Vlaams Netwerk van Ondernemingen voor de match tussen de werkvloer en de wetstraat. Dank aan gastheer Freek De Witte (DHL) voor een geslaagde #vokazomerstage tot in de late/vroege uurtjes. Het was indrukwekkend.