Elke dag zetten tal van dierenasielmedewerkers en -vrijwilligers zich in om dieren die er verblijven de best mogelijke zorgen te geven. Vaak gaat het om verwaarloosde, verdwaalde of vergeten dieren die in sommige gevallen specifieke noden met zich meebrengen. Dierenasielen steunen tot nu toe vaak enkel op vrijwilligers en eigen fondsenwerving, waarmee heel wat dierenasielen tijdens de coronacrisis problemen ondervonden. Om die problematiek tegen te gaan, kon elk erkend dierenasiel vorig jaar rekenen op een éénmalige ondersteuning van €3.000.

Vlaams Dierenminister Weyts bouwt daarop verder en voorziet naast vergoedingen voor de opvang van inbeslaggenomen dieren ook een jaarlijkse structurele ondersteuning waarmee erkende dierenasielen hun werking kunnen uitbouwen en professionaliseren.

Ook in Scherpenheuvel-Zichem kunnen het Kattenhuis Vergeet-Me-Nietje en De Snorhaar rekenen op extra financiële ondersteuning. “Dit is een win-win: een win voor de opvanginitiatieven in onze stad én een win voor het dierenwelzijn”, zegt Vlaams parlementslid Allessia Claes van N-VA Scherpenheuvel-Zichem. “We geven onze dierenasielen een financiële basis waardoor ze kunnen rekenen op een stabiele inkomensstroom”, aldus Dierenminister Weyts.

Asiel Bedrag
Kattenhuis Vergeet-Me-Nietje € 3.636,71
De Snorhaar € 3.132,65