Structurele steun voor dierenasielen in Scherpenheuvel-Zichem

Door Allessia Claes op 25 juli 2021, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Lokaal nieuws

Voor het eerst kunnen onze Vlaamse dierenasielen rekenen op structurele steun. Vlaams Dierenminister Ben Weyts voorziet daarvoor dit jaar 1.2 miljoen euro. Bovenop de vergoeding voor inbeslaggenomen dieren kunnen alle erkende dierenasielen nu ook rekenen op een vast steunbedrag en een bijkomende ondersteuning die varieert naargelang de opvangcapaciteit van het dierenasiel. Tegenover de financiële ondersteuning staat de vraag om de werking van dierenasielen te professionaliseren en de vraag om alle dieren die in erkende dierenasielen verblijven samen te brengen op één website.

Elke dag zetten tal van dierenasielmedewerkers en -vrijwilligers zich in om dieren die er verblijven de best mogelijke zorgen te geven. Vaak gaat het om verwaarloosde, verdwaalde of vergeten dieren die in sommige gevallen specifieke noden met zich meebrengen. Dierenasielen steunen tot nu toe vaak enkel op vrijwilligers en eigen fondsenwerving, waarmee heel wat dierenasielen tijdens de coronacrisis problemen ondervonden. Om die problematiek tegen te gaan, kon elk erkend dierenasiel vorig jaar rekenen op een éénmalige ondersteuning van €3.000.

Vlaams Dierenminister Weyts bouwt daarop verder en voorziet naast vergoedingen voor de opvang van inbeslaggenomen dieren ook een jaarlijkse structurele ondersteuning waarmee erkende dierenasielen hun werking kunnen uitbouwen en professionaliseren.

Ook in Scherpenheuvel-Zichem kunnen het Kattenhuis Vergeet-Me-Nietje en De Snorhaar rekenen op extra financiële ondersteuning. “Dit is een win-win: een win voor de opvanginitiatieven in onze stad én een win voor het dierenwelzijn”, zegt Vlaams parlementslid Allessia Claes van N-VA Scherpenheuvel-Zichem. “We geven onze dierenasielen een financiële basis waardoor ze kunnen rekenen op een stabiele inkomensstroom”, aldus Dierenminister Weyts.

Asiel Bedrag
Kattenhuis Vergeet-Me-Nietje € 3.636,71
De Snorhaar € 3.132,65

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is