Mobiele tentoonstelling

In juli 2021 kondigde Vlaamse minister voor dierenwelzijn Ben Weyts de mobiele tentoonstelling ‘De Geknipte Kat’ aan. Deze tentoonstelling zal gedurende twee jaar een doorreis maken door heel Vlaanderen. De eerste installatie van de tentoonstelling vond plaats in Grimbergen. Alle Vlaamse steden en gemeenten werden aangeschreven en kunnen deze installatie gratis aanvragen bij de dienst Dierenwelzijn die instaat voor het transport en de plaatsing.

Ook voor huiskatten

De gloednieuwe, interactieve en volledig mobiele tentoonstelling heeft als doel het brede publiek te informeren over de noden van katten en het belang van een zwerfkattenbeleid De bedoeling is om het gemeentelijke zwerfkattenbeleid in de kijker te zetten en te wijzen op het belang van een sterilisatie van de eigen huiskat. Daarnaast krijgt de katteneigenaar tips om goed voor zijn/haar dier te zorgen.

Lokale besturen

Voorlopig organiseerden Grimbergen, Deinze, Zele, Vosselaar, Ieper en Hooglede al de mobiele tentoonstelling. “Deze lokale besturen waren aangenaam verrast van het initiatief en vonden het een leuke opstelling. Gezien de moeilijke coronaperiode was een tentoonstelling organiseren niet altijd even vanzelfsprekend, maar toch waren de reacties erg positief”, stelt Claes.

Ook andere steden en gemeenten toonden al interesse, maar er werden niet altijd concrete afspraken gemaakt, onder meer door de coronacrisis, maar ook omdat sommige steden en gemeenten niet beschikken over een geschikte ruimte.

Is jouw stad of gemeente geïnteresseerd om deze tentoonstelling ook te organiseren? Neem dan contact op met Dierenwelzijn Vlaanderen.