Vlaams Volksvertegenwoordiger Allessia Claes bezoekt Kattenhuis Vergeet-Me-Nietje in Scherpenheuvel-Zichem

Door Allessia Claes op 4 oktober 2020, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Ter gelegenheid van Werelddierendag op zondag 4 oktober bracht Vlaams Volksvertegenwoordiger Allessia Claes (N-VA), samen met enkele leden van haar lokale N-VA-afdeling, een bezoek aan Kattenhuis Vergeet-Me-Nietje in Scherpenheuvel-Zichem. Daar worden volwassen katten opgevangen en zoekt men een nieuw gouden mandje. “Ik ben onder de indruk van het werk dat door Valerie Smets, Alette Sinninghe en de vele vrijwilligers van Kattenhuis Vergeet-Me-Nietje wordt geleverd. Zij maken dagelijks het verschil voor heel wat katten.”, zegt Allessia Claes.

Adopteer een dier

Jaarlijks belanden meer dan 50.000 dieren in erkende asielen die op zoek zijn naar een nieuwe thuis. In Kattenhuis Vergeet-Me-Nietje verblijven permanent 5 katten in twee chalets. Het gaat om katten die om verschillende redenen niet meer geplaatst kunnen worden. Verder vangt het Kattentehuis volwassen katten op en zoekt voor hen een nieuw gouden mandje. De ervaring leert dat mensen het liefst een kitten adopteren, waardoor volwassen katten het moeilijker hebben om een adoptiegezin te vinden. Nochtans zijn volwassen katten vaak rustiger, hebben al veel geleerd en zijn toch speels en levenslustig. “Ik roep iedereen die op zoek is naar een huisdier dan ook graag op om éérst een kijkje te nemen op de website www.adopteereendier.be, want elk dier verdient een goede thuis.”, stelt N-VA-parlementslid Allessia Claes.

Een duwtje in de rug

Niet enkel onze huisdieren, maar ook de asieldieren verdienen extra aandacht op Werelddierendag. Samen met N-VA Scherpenheuvel-Zichem trok Vlaams parlementslid Allessia Claes met heel wat kattenspullen (fleecedekens, kattenbakvulling, katteneten) naar het Kattenhuis om hen een hart onder de riem te steken. “Onze dierenasielen en opvanginitiatieven zijn een belangrijke speler in het dierenwelzijnsbeleid. Als lokale N-VA-afdeling hebben we dierenwelzijn al een duidelijke plaats kunnen geven in het beleid van Scherpenheuvel-Zichem. Zo werd, op ons initiatief, het charter ‘diervriendelijke gemeente’ ondertekend in 2016.”, verduidelijkt Allessia Claes.

Vanuit het Vlaams Parlement volgt Allessia Claes het thema Dierenwelzijn verder op. Dit jaar kregen al 131 erkende dierenasielen een éénmalige subsidie van 3000 euro. Die centen waren voor het Kattenhuis zeer welkom. “Ik kijk dan ook uit naar de structurele ondersteuning van onze dierenasielen dat Vlaams Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts binnenkort zal bekendmaken.”, besluit Allessia Claes.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is