Als lid van de commissie Werk en Sociale Economie in het Vlaams Parlement is Allessia Claes uit Scherpenheuvel-Zichem geboeid door de sociale economie en hun maatwerkbedrijven (de vroegere beschutte werkplaatsen). Vorig jaar bezocht Claes maatwerkbedrijf Blankedale in Tienen en nu stond een bezoek aan maatwerkbedrijf Entiris in Aarschot op de planning. “Ik heb veel respect voor de gemotiveerde maatwerkers, die uitblinken in hun werk. Deze tak in onze economie verdient meer aandacht en meer respect”, aldus Claes.

Belangrijke werkgever

Entiris levert fantastisch werk in Vlaams Brabant en Antwerpen. Ze stellen maar liefst 1.700 werknemers te werk, waarvan 1.500 werknemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en 200 omkaderingsleden, actief op 8 productiesites en 10 locaties in Antwerpen en Vlaams-Brabant (o.a. in Aarschot en Diest). Dit maakt van hen een belangrijke werkgever in de regio.

Entiris geeft mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kansen om zich professioneel te ontplooien met de nodige begeleiding. “Een job leidt voor deze doelgroepwerknemers niet alleen tot tewerkstelling, maar zorgt er ook voor dat doelgroepwerknemers hun competenties kunnen ontplooien en inzetten”, stelt Vlaams Volksvertegenwoordiger Allessia Claes.

N-VA-collega en Vlaams Volksvertegenwoordiger Piet De Bruyn vult aan: “Er wordt volop ingezet op flexibiliteit, creativiteit, innovatie, maar ook de kwaliteit van hun producten primeert”.

60 jaar in Aarschot

Annick Geyskens, N-VA-schepen van modern bestuur en personeel in Aarschot, is overtuigd van de belangrijke rol van sociale economie voor lokale besturen. ”Entiris bestaat volgend jaar 60 jaar in Aarschot en is ondertussen een gevestigde waarde. Zij leveren heel wat diensten aan lokale besturen zoals Aarschot, maar ook aan onze bedrijven. Voor mij is het belangrijk dat zij kansen creëren op onze lokale arbeidsmarkt.”, besluit Geyskens.