Op de grens tussen Okselaar en Tessenderlo ligt een zeer druk kruispunt van de Turnhoutsebaan (N127) met de Hoornblaas en Steenweg Engsbergen. Afgelopen zomer gebeurde er maar liefst drie ongevallen met verschillende gewonden op het kruispunt. In 2015 en 2018 waren er zware ongevallen met vrachtwagens en in 2019 viel er zelfs een dode.

Geen overleg met Agentschap Wegen en Verkeer

In september kondigde het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem bij monde van Schepen van Mobiliteit Nico Bergmans (Open VLD) aan dat hij zou aandringen bij het Agentschap Wegen en Verkeer om zo snel mogelijk actie te ondernemen om dit gevaarlijk kruispunt aan te pakken. Meer dan een maand later is dit nog altijd niet gebeurd. “Uit het antwoord van minister Peeters dat ik op 26 oktober ontving, blijkt dat er tot op heden geen specifiek overleg plaatsvond tussen AWV en het bestuur van Scherpenheuvel-Zichem. Er is ook nog geen overleg concreet hierover gepland, naast het structureel overleg.”, citeert Vlaams Parlementslid Allessia Claes.   

Allessia Claes roept het stadsbestuur dan ook op tot snelle actie: “Het stadsbestuur schuift telkens de schuld in de schoenen van het Vlaams Gewest, maar zelf ondernemen ze geen enkel initiatief om Vlaanderen aan te zetten tot actie. Daarom vraag ik hen met aandrang dat zij contact opnemen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en zo snel mogelijk werk te maken van een veilige verkeersomgeving op dit kruispunt. Elk verkeersslachtoffer is er één teveel!”.

 

vrg.1265.docx

antw.1265.docx